Bucuresti, 9 aprilie 2020 – Situatia generata de pandemia COVID-19 ne-a pus pe toti in fata unor decizii care ne-au schimbat modul de lucru, comportamentul de business si abordarea fata de canalizarea resurselor, fie ca vorbim despre resurse umane sau financiare. In acest context, Provident a decis sa reduca in mod considerabil comunicarea comerciala in martie si aprilie si sa redirectioneze sumele aferente catre sustinerea personalului medical si unitatilor spitalicesti in lupta cu Corona virus. Astfel, Provident donează 500.000 de lei către AsociaÅ£ia ,,DăruieÅŸte Viaţă’’ pentru sustinerea constructiei spitalului modular pentru pacientii cu COVID-19.
Am constientizat inca de la inceput ca este important ca, in aceste momente, toata societatea, mai ales companiile care pot face acest lucru, sa contribuie la ,,indreptarea curbei’’. Consideram ca este esential sa intelegem ce poate face fiecare dintre noi si sa speram ca, printr-un efort comun, vom reusi sa crestem capacitatea de reactie a oamenilor din linia intai, adica a personalului medical.
”Cred ca doar impreuna si doar fiind responsabili si solidari putem trece peste aceasta pandemie. Ajutorarea celor care au nevoie, fie ca sunt pacienti, medici, asistente sau oamenii care lucreaza in spital este un gest de responsabilitate individuala, dar si de responsabilitate colectiva. Este timpul ca si noi sa fim alaturi de ei, intr-o situatie total noua, pe care niciunul dintre noi nu ar fi putut-o anticipa.” - Oana Gheorghiu, fondatoare Daruieste ViaÈ›a.
”In aceasta perioada este un moment bun ca fiecare dintre noi sa se intrebe ce pot face eu pentru a ajuta. Poti ramane in casa, ii poti ajuta pe cei varstinici cu cumparaturile, poti dona. Ma bucur sa vad ca si companiile isi pun aceasta intrebare si sprijina societatea civila in eforturile pe care le facem pentru a fi alaturi de personalul medical si de pacienti. #ReusimImpreuna.” - Carmen Uscatu, fondatoare Daruieste Viata
Dincolo de a ne implica in acest proiect, inca de la inceputul epidemiei am facut tot ce ne sta in putinta pentru a ne proteja clientii si angajatii. Astfel, am redus cu peste 75% interactiunile fizice directe cu clientii nostri. In plus, interactionam exclusiv cu clientii care vor si pot sa fie vizitati in conditii de siguranta. Totodata, in baza unui proces implementat acum mai bine de 2 ani, le-am oferit clientilor aflati in dificultati financiare, inclusiv ca urmare a situatiei generate de virus, posibilitatea de a-si amana plata ratelor, fara niciun efect negativ asupra lor (raportare baze de date externe, acumulare de restante). De asemenea, pentru clientii aflati in izolare sau carantina, am aplicat acelasi proces, in aceleasi conditii.
,,Pentru ca o companie sa fie sustenabila pe termen lung, ea trebuie sa puna intotdeauna oamenii pe primul loc, fie ca vorbim despre clienti sau angajati. Da, suntem constienti de efectele pe care le va avea aceasta pandemie asupra mediului de afaceri. Suntem constienti ca multe dintre planurile fiecaruia dintre noi vor fi amanate sau anulate. Dar, in egala masura, am inteles ca o putem lua de la capat, atunci cand totul se va fi terminat, daca ne vom stabili prioritatile corect in aceasta perioada. Iar prioritatea noastra a fost si ramane grija pentru oameni’’, a declarat Florin Balcan, directorul general al Provident Financial Romania.
Inca de la declansarea starii de urgenta, toti angajatii din sediul central si echipele de suport din teren lucreaza de acasa pentru protectia lor si a celor dragi. De asemenea, am oferit echipamente si materiale sanitare angajatilor din teren si am stabilit reguli clare pentru procesul de interactiune cu clientii astfel incat sa reducem la minimum expunerea angajatilor nostri si a clientilor, in egala masura. Atributiile angajatilor din grupa de varsta 65+ au fost regandite, astfel incat sa nu paraseasca domiciliul si sa fie in deplina siguranta.
Implicarea merge dincolo de relatia contractuala, iar sprijinul pe care il oferim in aceasta perioada nu este doar financiar. Astfel, incercam sa le oferim ajutor clientilor care nu se pot descurca singuri cu procurarea alimentelor sau altor lucruri de necesitate.
Am oferit deja tuturor angajatilor alternative prin care isi pot oferi ajutorul pentru diferite cauze sociale sau actiuni de voluntariat pe tot teritoriul tarii. Este momentul in care toti avem oportunitatea sa impartim cu ceilalti din lucrurile pe care le stim, din cele pe care le putem face si din timpul pe care il avem la dispozitie.
Despre Provident Financial Romania
Provident Financial Romania face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,1 milioane de clienti in 9 tari din Europa, precum si in Mexic si Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrala si de Sud-Est si companie internationala listata la Bursa din Londra. Din 2006, Provident a investit in Romania peste 325 de milioane de euro si a contribuit la bugetul de stat cu taxe in valoare de peste 113 milioane de euro. Cu aproape 2.000 de angajati, compania este al doilea cel mai mare angajator britanic din Romania. Provident dezvolta si sustine diverse proiecte de responsabilitate sociala - programe de educatie financiara, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - in care a investit pana acum peste 1,1 milioane de euro.
Ultimele NOUTATI
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Oferte last minute vs. rezervari in avans la bilete de avion - avantaje si dezavantaje
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Masuri fiscale aplicabile din 1 august 2025 si 1 ianuarie 2026: Ce pregateste Guvernul Bolojan
Inventarierea elementelor de trezorerie: Concepte, etape si exemple practice
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii